Sunday, December 24, 2006

ARE YOU THE YEAR 80's BABY??READ THIS.... Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an

ARE YOU THE YEAR 80's BABY??READ THIS.... Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,
Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody
Woodpecker, Chipmunks and Mickey Mouse. Not
to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah
rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni
kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates
semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list
dentist appointment. pastu bunyi gigi member kite
kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2 time tuh minum susu.
sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris
panjang warna kuning tu. pukul tapak
tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan - shopping complex yang
popular utk meluangkan masa dgn family. ni for
those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut
skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang
suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa...
internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket wayang
pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee,Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang
ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'TiKam'. bile dah abih exam, main
Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm
class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh
beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt
Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan
Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-
three', 'Police & Sentry', kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang
tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan,
kene patahkan kat tengah2 die! lipat kertas
kecik2,
pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu
ni. baling2 kapur laa.

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan
nye lahir thn 1987/88. skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown
Girl' yang diorg tau, yg Westlife nyanyi....bkn Billy
Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan
ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game &
Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan
diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde
remote control. dan diorg tak paham macam mane
kite boleh
survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,
dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite
dah
kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main
komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah
menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui
telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke
semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2
lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu
time kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace email ni, korang akan
terpikir utk forwardkan dkt member2 lame korg.
Sure diorg suke punye laa...hehehe

Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?