Tuesday, April 24, 2007

Happy Birhday to me - April 25th



happy birthday to me..
happy birthday to me..
happy birthday to Nafisz..
happy birthday to me....

p/s : hopefully my wish come true =)

Friday, April 20, 2007

My Life - 190407




2day seharian aku bzzz kuar ke satu pejabat ke satu pejabat yg lain.. penat dowhhhh... mmg x tahan dgn panas... then jalan2 gi KLCC dgn Kuten mcm biasa la, abg ku yg gedixxx (abg ke??!!)
kitorg lunch kat sana...



esok rasanya Nafisz akan gi Genting... huhu.. so, u guys tak akan nmpk nafisz kat area KL for 2moro!!! hehehehe.... x sabar rasanyaaaaa mau gi sana... nak tenangkan kepala otak yg selama ni rungsing dgn probs yg bertimbun!!! haiyaaaaaaaaakkkkk....



so... skrg ni, lagi 5 hari my besday!! tak sabar rasanyaaaa... hoorayyy!! ala, selama Nafisz hidup ni... sambut ke tak sambut ke.. sama jerk... hurm.. =(




Thursday, April 19, 2007

My Life - 190407



2day.. gue dgn abg Ewan a.k.a Rakuten gi KLCC.. shopping katanya!!! erm.. Nafisz juz beli 2 helai tshirt.. itu pun, Papa yg bagi duit!! so, apa lagi... kita mempergunakan laaaa..
ahahaha... then kitorg makan kat food court KLCC, punyalah ramai org kat sana tgk kitorg... eeee... malu malu malu tahap gaban!!! itu je laaaa yg beshhhh utk hari ni!!


p/s ; tak sabar rasanya weekend ni nak gi holiday kat Genting Highlands atau Bukit Tinggi...

Wednesday, April 18, 2007

Photoshoot with Magazine Remaja at Karangkraf



tepat 3pm Nafisz sampai Karangkraf kat Shah Alam sek15... erm.. sampai2 Nafisz terus call Jemang iaitu penyelaras utk photoshoot bagi magazine Remaja..



sampai je Jemang suruh tukar baju tajaan Tropicana Life.. 1st time dowh pakai baju brand Tropicana Life..



Lampu yg ada kat dalam studio tu... pening tgk wayar2 yg melambak dlm studio tu...



abg camera man yg tgh bz snap baju, seluar, & barang2 perhiasan...



si Jemang tgh susun barang2 yg hendak di snap..




abg camera man tgh edit gambar2...

so... lepas abes photoshoot tu, nafisz terus gi makan petang dgn Jemang & Mizie...
so.. nantikan gambar2 Nafisz kat Remaja isue bulan Jun.. tak sabar rasanyaaaaaaa.....



then, lepas gi karangkraf tu.. Nafisz terus gi One Utama makan kat Nandos... so.. itu la sejarah hari semalam....




Sunday, April 15, 2007

my life - 150407



im so sorry to YOU!!!!!!!!!

Saturday, April 14, 2007

Juz 4 U Nadiea...




Andainya engkau ku miliki
Terdahulu sebelumnya
Andai ku curah rasa hati
Mungkin kini ku tenang di sampingmu

Belum puas ku menikmati
Kesan kasih sayang kau terpaksa pergi
Inginku terus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri

Bila cinta berbunga
Jadi airmata di jariku

Betapa ku cinta padamu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah di hatimu
Walau di mana berada
Ingatku dalam doamu

Hiasilah hati
Dengan cinta suci
Selamanya

Gemerlapkan jiwa
Semikanlah cinta
Semoga kau dan aku
Akhirnya bersama

Akukan menunggu
Walaupun seribu tahun lagi

Friday, April 13, 2007

My Life 130407

halooo... diikutkan kalendar lagi 12hari lagi besday Nafisz... heheh.. tak sabar rasanya nak jadi 19tahun... 25 April ni tak tahu la Nafisz nak celebrate besday dgn sapa... hurm...
hari ni x tau la nak tulis apa... Nafisz mcm biasa check myspace setiap hari..


-----------------------------------------------


Setakat Nafisz masuk Myspace ni... dah 108142 org pengunjung yg dah melawat page Nafisz..
then... Nafisz ada 12336 orang kawan.. boleh terberak kalo nak layan sorang2 kat myspace ni.. so, kepada korang yg Nafisz mcm x layan tu sorry eyh... Nafisz mmg bzzzz laa...



Mana tak nye... tiap2 hari dapat New Comment, New Messages, New Friend Request...
so.. kepada sumer kawan2 Nafisz... Nafisz nak minta ampun kalo tak layan korang eyh.. im so sorry... tapi maybe tak lama lagi Nafisz nak close myspace... bosan dowh!!! hurm..

Thursday, April 12, 2007

Janji Manismu


Oh dunia ini penuh kepalsuan
Oh Mungkin kah tiada keikhlasan
Apakah ini suatu pembalasan
Ku sedar kebesaran mu Tuhan

Aku bagai sorang kembara jalanan
Terumbang ambing di lautan gelora
Mencari kebahagian
Dahan untuk menumpang kasih
Mungkinkah suratan hidupkan selalu kesorangan

Hati membeku mengingatkan kata janji manismu
Ku di lambung angan2 belaian kasih sayang
Suci dari mu oh kejamnya
Lidah tidak bertulang
Ucapan cinta menghiris kalbu
Ku kan pergi membawa diri
Cinta di hati terkubur lagi

Tidak ku fahami apa terjadi
Peristiwa pahit menguris hati
Jalanan hidup ini sudah tertulis
Ku tempuhi dengan kesabaran
Ku sedar kebesaran mu Tuhan…

hidupku 120407

hari ni.. Nafisz breakfast makan mee goreng mamak kat restoran mamak... nyummy.. sedap giler.. semalam tidur tak heeengat punya la lama... ahahaha.. sorry la kalo sesapa yg call Nafisz, Nafisz x pick up ur call..



Nafisz plan nak gi bercuti, maybe this weekend gi somewhere yg boleh tenangkan kepala hotaaakkk.... maybe tepi laut kot... berangan je lebih.. ahaha



so... seharian ni Nafisz nak rest cukup2 kat umah... so, jgn ganggu Nafisz k... ehehehe...
bestnye dapat jadi putera agung kat umah hari ni.. ahahaha...




To Abg Hazman... Nafisz nak ucap tahniah coz dapat award ;
Hottest Daddy Blogger & Best Photography Blog
Apahal korang bleh visit blog abg Hazman & boleh undi dia..so, korang juz click http://tukangtaip.com


Wednesday, April 11, 2007

GoodBye Myspace.com/Nafisz



Maybe dalam minggu ni, Nafisz akan delete myspace Nafisz... iaitu ; www.myspace.com/nafisz
erm... ntah la... maybe bosan kot.. apa yg Nafisz nak dalam hidup Nafisz.. Nafisz dah dapat... Nafisz bahagia skrg... dats all... anything kalo Nafisz dah delete Myspace... Nafisz akan confirmkan & inform kat blog Nafisz k....





to all my frens yg kat atas ni... i love u guys

Shooting drama " Peliknya Cinta "

Pagi ni... seawal 730am Nafisz dah bangun dr tidur.. mcm tak caya je boleh bangun awal.. dah le tido pukul 4am++ plak tu.. berapa jam je dapat tidur kan... bangun2 terus mandi & bersiap... then drive ke tempat lokasi pengambaraan kat area Taman Dagang, Ampang Jaya. Sampai2 Nafisz terus amek pix diri Nafisz.. ehehe.. ini pix nyer...



kedai makan mini...


so.. sampai2 diorg suruh makan... diorg bukak mcm warung kecik plak kat tempat lokasi.. tapi mmg sedap breakfast pagi tadi.. mee goreng, karipap & kuih2 yg Nafisz tak tahu nama dia.. hehehe

then director suruh Nafisz amek tempat duduk & buat apa yg patut..


abg camera man yg melatah...


teringin la plak nak jadi direktor... eheheh


so.. kira2 pkl 8pm++ shooting ni abes... arghh... penat tak hengat.... nantikan la nanti eyh drama Peliknya Cinta kat kaca tv...


hidup ku - Selasa 100407

Pepagi bangun tido.. Nafisz dapat mms dr abg Nazrey.. hehehe... dah 3 hari berturut2 dia send mms.. hehe.. terharu dowh dapat abg mcm dia.. caring giler dia kat Nafisz... kat bawah ni, pix yg dia send kat Nafisz...

* abg Nazrey... thanx being my god bro =)



Then... pkl 12pm mcm tu... Nafisz naik keter ronda2 nak balik Damansara... huhuk.. dalam keter sempat gak nak pose nak snap pix.. hehehe.. kat bawah ni pix kat dlm keter pagi tadi...


then... Nafisz just round area Damansara - Shah Alam.. hurm.. bosan bosan bosan... semalam ( Isnin ) Nafisz gi tambah lagi 2 pierce kat telinga.. so, sekarang piercing kat telinga nafisz skrg dah ada 3... hehe.. tgk la, dah berderet kan... mungkin Nafisz pierce sebab tension kot.. saje je nak buat keje bodoh... sekali sekala buat keje bodoh.. apa salahnye kan.. kekeke

Then.. petang dlm pukul 2pm mcm tu.. orang dari Mariana Hashim production (talent house yg nafisz pernah gi casting) call nafisz... dia suruh Nafisz gi shooting utk satu drama.. kalo tak silap nama drama tu "Cinta ..... " ahaha.. Nafisz ingat Cinta je.. hehe... diorg suruh Nafisz datang ke area Ampang Point pada hari Rabu 11 April untuk pengambaraan..
Tapi Nafisz rasa mcm nak tak nak je gi.. tapi Mr Z suruh Nafisz.. so, Nafisz gi je la.. lagipun bosan la.. tak de nak buat kan... so, saje je gi.. dapat gak income skit kan...



Then... malam ni Nafisz tak tahu nak buat apa.. just on9 masuk myspace kwn2 lama.. then tetiba rasa rindu kat kwn college Nafisz iaitu - Wan... hehe.. kat atas ni pix kitorg gi gym kat condo umah Nafisz.. walaupun org kata kita 2 org kering mcm cicak.. tapi kitorg dah berusaha bersungguh2 nak jadi gemuk.. tapi tak menjadi... tengok lah nanti, kalo Nafisz ada duit lebih skit nak beli ubat gemuk kat GNC... katanya satu botol rm250...

* apapun Wan, nanti kita gi beli eyh ubat tu... kekekek... nanti kalo aku free, nanti aku dtg umah ko tau..

so.. itu je la apa yg Nafisz buat seharian ni... tapi dalam hati ni senantisa teringat kat someone yg special dlm diri Nafisz... hurm.. hopefully dia sayangkan Nafisz... hurm...
ok la u guys... Good Night... muaxxxx




Monday, April 09, 2007

Kaulah Segalanya...




Kekasih,
Kau merubah segala,
Cinta yang ku dahaga,
Kehadiran dirimu menyinarikan semula hatiku,

Kaulah segalanya,
yang menyinar hidupku, kasih
Hanya satunya yang ku cintai

Hulur tanganmu kasih,
sambut cintaku,
jangan tinggalkan aku seorang diri
tak sanggup lagi dilukai

Maafkan aku, jika salahku,
Peristiwa yang pernah ku alami dulu
Aku tahu, betapa pahit mu,
menerima sejarah hidupku

Sambutlah cintaku
Jangan kau pergi dari sisiku
Cintaku padamu ikhlas sejati

clubbing at La Queen






Last Friday, Nafisz dgn rakan2 iaitu : kak Shee, abg Jeff, abg Juras, abg Eiffel, abg Kuten, abg Cael, abg Nazri, abg Deeno, Ben, kak Arisha turun ke La Queen utk clubbing.. ini adalah beberapa pix yg korang bleh tgk... hehehe... sorry pix kabur + gelap... ahakzzzz

Friday, April 06, 2007

bored day



im so bored 2day... hurm.. nothing to do.. argh... maybe petang ni nak gi tgk movie Jangan Pandang Belakang... hurm.. hopefully the movie tak bosan mcm citer2 hantu sblm2 ni..


the new N95



the new N95 is superbbb.... i`ll get it someday... ehehe.. Now, the price is RM3300..


Thursday, April 05, 2007

Sahabat




Bukannya senang nak cari kawan yang baik .
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik .
Kawan yang baik tak pernah mengumpat di belakang kawan baik nya.
Kawan yang baik tak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baik nya.
Sebaliknya kawan yang baik lah yang paling banyak membantu kawan baik nya
untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baik nya untuk membuat
perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk
berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih
atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan
kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baik nya untuk sentiasa berada
disisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baik nya untuk berkawan dengan
kawan yang baik .
Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baik nya mempunyai ramai
kawan baik , kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baik nya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan
kawan baik nya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baik nya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baik nya.

Kawan yang baik akan memanjangkan naskah ini kepada kawan-kawannya, bukan
kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baik nya.

Wednesday, April 04, 2007

Bro Rakuten...





Bro Rakuten yg telah ku kenal sejak Mei 2006 sudah balik ke Malaysia dr Jepun.. waaahhh.. im so happy dapat jumpa my bro yg sengalszzzz ni.. dia mmg havoc nak mamposss... ahaha.. apapun bro Kuten.. thanx coz being my bro... =p

p/s : teringat plak masa kat kedai nasi ayam dgn dlm panggung wayang.. kita gelak tak heennggaaatttt... ahahahah


Tuesday, April 03, 2007

we're frens



we're frens.. juz wanna posing maut.. kekeke
we're enjoy our time at KLCC yesterday (April 2nd)...

from left : Deeno, Rakuten, Nafisz, Juras & Shee...
shoot by : Eiffel

Sunday, April 01, 2007

sorry my dear