Tuesday, May 29, 2007

Peliknya Cinta?!

----Cahaya Cinta by Siti Nurhaliza----

Dia telah telah menentukannya
Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta

Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih datang terhenti
Ini bahagia yang ku cari

Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu

Tuhan memuji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga


Ermmm... alangkah bagus lirik lagu Cahaya Cinta di atas ni.. tapi, tak pernah ku temui "BAHAGIA YANG KU CARI" selama ini... errmm, kenapa hidup aku penuh dengan dugaan? apa salah aku Tuhan?!
Aku tahu yang aku serba kekurangan, nothing special pada aku! hanya sekadar kejujuran, kasih sayang & keikhlasan dapat aku berikan dalam satu perhubungan... tapi kenapa perlu aku dikecewakan??! apa salah aku??!! errmm... mungkin selama ni aku mencari cinta.. terlalu mencari sehinggakan aku dipermainkan!! tapi apakan daya, semua ni telah terjadi...
aku susah ingin mencintai & menyayangi org lain melainkan org tu adalah org yang betul2 special dalam hidup aku..


----Sampai Menutup Mata by Acha Septriasa----

Embun di pagi buta,
mebebarkan bau basah
Detik-demi detik ku hidup,
inkah saat ku pergi

Oh, Tuhan ku cinta dia,
berikanlah aku hidup
Tak ‘kan ku sakiti dia,
hukum aku bila terjadi

Aku tak mudah, untuk mencintai
Aku tak mudah, mengaku ku cinta
Aku tak mudah, mengatakan, aku jatuh cinta
Senandungku, hanya untuk cinta
Tirakatku, hanya untuk engkau
Tiada dusta, sumpah ku cinta,
sampai ku menutup mata
Cintaku, sampai ku menutup, mata…


Aku punya prisip dalam satu relationship, sama mcm lagu Sampai Menutup Mata kat atas ni.. cuba hayati lirik... ermm, aku kalo sayangkan someone, aku sayang dia sepenuh hati... tapi, lover aku sebelum2 ni??!! erm... diorg yg curang dgn aku?! apa salah aku??!! apa yg kurang pada aku??! sampaikan nak cari yg lain?! tak cukup ke apa yg aku berikan??! erm, biasa lah, tak cukup dgn satu kan.. kadang2 aku jeluz dgn kwn2 aku yg ada relationship yg romantik & berpanjangan.. tapi, knp tidak aku?!
mcm abg angkat aku ( Abg Nazri ) katakan...

" Nafisz, dalam dunia ni semua org tak cukup dengan satu.. so, bersabarlah.. ini semua dugaan percintaan.. ramai lagi org kat luar tu yang boleh Nafisz cari "

Memang lah banyak org lagi kat luar tu, mcm aku katakan aku susah nak sayang, suka kat seseorang tu... melainkan org tu mmg ada keserasian dgn aku.. tapi untuk mencri org yg mempunyai keserasian dgn aku itu, amat susah/payah untuk dicari... ermmm, ianya mcm "ONE IN MILLION"
taste aku ni lain mcm skit, lain drp yg lain.. kalo aku bgtahu pun takde gunanya coz mmg sukar ingin mencari org yg aku taste tu... mmg penat bercinta ni.. tapi kalo mmg ada keserasian antara satu sama yg lain, cinta itu amat bahagia... mcm diawangan.. rasa dunia ni aku yg punya!! aku pernah merasai dicinta & mencintai seseorg seketika dulu... tapi itu hanya sekejap.. tapi walaupun sekejap, aku amat bahagia dgn dia... ermm, tapi... apakan daya... dia suka kat org lain... so, aku bersabar selama 6bulan untuk aku lupakan dia... mcm2 kerja2 bodoh yg aku lakukan.. kalo korang tak caya, tanya la kwn2 college aku.. diorg amat faham ttg aku... especially Wan, Ady, Amin & Farah.
Ermmm, lepas ni aku malas nak menaruh harapan sangat ingin bercinta... biar cinta itu datang dgn sendiri... tak perlu nak mencari... kalau kita mencari, then tetiba kita dikecwakan.. mmg sakit... mmg teramat sakit... tak dapat diungakap dengan kata2 bagaimana sakit itu..
mcm aku katakan dalam entry sebelum ni... masing2 Tuhan dah kurniakan dgn keistimewaan masing2 & sama rata... so, kita hargai apa yg ada... Tuhan maha adil, so.. biarlah apa yg terjadi tu dijadikan teladan & perangsang utk kita utk poda masa depan... biarlah Tuhan yg membalas pada org yg telah menyakitkan kita...
Kita ni hidup sekali dalam seumur hidup, so hayati detik2 hidup kita setiap saat dengan sebaiknya... kita dilahirkan di dunia ini untuk diuji oleh Tuhan... daripada ujian itu, kita akan dibahagikan kepada dua.. iaitu manusia yg baik2 dan dimasukkan ke dalam syurga... keduanya mansuia yg melakukan banyak dosa yg akan dimasukkan ke dalam neraka... so, buatlah amal di dunia ni selagi kita hidup..
aku bukan nak tunjuk hebat sangat.. aku pun bukannya baik sgt.. aku mengaku yg aku banyak dosa kepada Tuhan... aku sebagai hamba kerdil, hanya mampu tertunduk dan menyesal dengan apa yg aku lakukan sblm ni..
tapi aku berdoakan kepada Tuhan yang aku akan mendapat kebahagian dlm dunia ni suatu hari nanti.. InsyaAllah... dalam pada masa yg sama aku berharap sangat yg dia akan berubah & dapat menerima aku kembali... amin...

Lagu ini hanya untuk mu... u know who are u...


----Usah Biarkan by Taufik Batisah----

Yang terindah
Terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu
Sebegitu
Pudar kah sudah cinta yang ku beri
Bewarna warni segala
Yang dijanjikan ia

Usah biarku bersendirian
Usah biar hati mu di tawan
Usah biar diri ku disini
Seorang menunngu tanpa teman

Usah lepas genggaman tangan mu
Usah biar semua berlalu
Usah terlupa perasaan hati
Pertama kali kita bertemu
Usah lepaskan

Tak mudah ku melupa segala yang berlalu
Ku ingin selalu bersama mu

Ku tak peduli apa sebabnya
Engkau dan dia harus bersama
Mendungnya langit bila berkata
Kita patutnya masih bercinta
Usah lepaskan

Yang terindah
Terlukis di bibir mu
Tak pernah ku lihat senyum mu
Sebegitu




Untuk Kali Terakhir Kali

Mencinta dirimu
Untuk yang terakhir ini
Lihat ku di sini
Setia untuk dirimu

Kasih yang ku belai
Gugur selama-lamanya
Waktu yang memisah
Menghukum luka yang lama terpendam

Kesuraman yang telah lama menjelma
Dihujani sedihku
Melarakan kenangan bersama
Diakhir pemergian mu

Tinggallah aku menanti
Mimpi yang indah kan mewarnai hati

Hanyalah dirimu
Yang bertakhta jiwaku dulu
Tak rela meninggal suci kasihmu itu
Bersemadi cimtaku di sini
Andai ada masa kan ku temu...Kasih

Dream..


I never realize since when i could have remembered my dream. maybe since young..i have read from an article, says if u couldnt remember ur dream, is a good sign for good health of ur memory...But most of the time, for some weird dream or the dream just end when u wake up, i will remember it clearly. Have u ever realize, some dream have color some doesnt. Have ever notice, some scene you feel very familiar, seems like it happen before but actually u experience it in ur dream.i could vividly remember some of it...How about nightmare? Guess everyone know what is my nightmare and i have it once. I woke up in tremble.
Every dream is connected with your own "reality". Thus, in interpreting your dreams, is important to draw from your personal life and experiences. There is A to Z dream dictionary. i have flip thru when i have weird dream. i think the fun part of it is when u have very weird combination of incidents happens where by all the characters does not link to each other in ur daily life..One of my good frens used to dream she is with the lecturer in one dark room..really funny la her..She also have a lot funny stories to share to me the next day..But for me, recently i dream a lot on shopping...guess is a sign telling me not enuf shopping in the reality :p gosh, shopaholic again...
everyday i am like a story teller, he said i can be a tadika teacher to tipu the kids... ahaha... LOL =p

p/s: anyway thanx all my frens bcoz gimme support in my life...

Monday, May 28, 2007

Luahan hati seorang insan bernama Nafisz...




Hidup ini tak adil, kenapa ada org lain mendapat kebahagian atau kehendak yg diorg cari? tetapi kenapa bukan aku?? hurm... hati ini pilu & sedih teramat sgt, bahagia yg ku cari selama ini tidak lagi aku ketemu lagi... Lately, ramai sgt kwn & kenalan aku mengatakan yg banyak perubahan telah berlaku pada diri aku... hurm.. aku tiada jawapan utk soalan itu, cuma mampu aku katakan bahawa aku banyak memikirkan masalah..
Masalah aku tiada sapa dapat tolong & selesaikan.. cuma aku dan Dia tahu.. setiap hari aku berdoa kpd Dia supaya bahagia yg aku cari selama ini akan ku temui... Maafkan aku kalau aku katakan bahawa dalam dunia ini tiada siapa dapat memahami perasaan & diri aku sendiri.. even aku sendiri pun tak mengenali siapa diri aku sebenarnya..
Mmg mudah bagi sesetengah org ingin lupakan kisah silamnya.. tetapi bagi aku tidak.. amat perit dan sukar utk aku melupakan kisah lama yg telah terbuku dalam hidup aku.. setiap "kenangan terindah' yg telah aku lalui, akan aku ingati sampai aku mati...
bagi aku, aku akan luahkan isi aku dgn nangis.. dgn menangis semua yg aku pendam dapat aku luahankan... aku ni bukan senang nak nangis, mmg susah sgt nak nangis... teramat2 susah.. kalau aku nangis tu, ada la something wrong dgn aku... maybe aku tgh in moody atau sedey...
apa yg aku tahu skrg, biarlah aku hidup dgn cara aku... aku nak menyendiri & bawa diri... dgn cara ini, aku dapat kurangkan segala masalah kat kepala otak yg serabut ni... hurm.. kat sini aku nak minta maaf kat kenalan2 aku yg mengenali aku... kalo Nafisz ada buat salah silap... MAAFKAN NAFISZ DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI...
setiap manusia ada kelemahan & kelebihan masing.. so, u guys sumer gunakanlah kelebihan korang dgn baik & tingkatkan usaha untuk memperbaiki kelemahan korang tu... Nafisz percaya yg setiap manusia dicipta dengan kelebihan & kekurangan.. Tuhan maha adil... so, kita kena berterima kasih kpd Dia...
Hayati lah nikmat kehidupan di dunia ini dengan sebaik2nya.. banyak dugaan dan rintangan yg perlu kita tempuhi... kita mmg takkan lari drp masalah... ini semua dugaan drp Dia... so, kita kena bijak menyelesaikan segala masalah itu...
Tapi, bagi Nafisz... Nafisz x de keyakinan & kekuatan diri.. Nafisz tak tahu kenapa mcm ni.. Nafisz rasa lemah sgt... Nafisz x mampu nak hadapi segala dugaan ini... hati Nafisz sakit... sakit teramat sgt.. x de sapa yg tahu mcm mana persaaan Nafisz... apa salah Nafisz??!! apa kekurangan Nafisz??!! Nafisz mmg sedar yg diri Nafisz ni bukannye bagus mana pun... kadang2 kita perlu rasa bangga dgn diri kita... ini utk menghappykan diri kita sendiri... Dia dah berikan setiap makhluknya dgn aset2.. so, bagi Nafisz... Nafisz mmg bangga dapat mata yg cantik.. itu je aset Nafisz yg ada... so, i dont care what people want to say about me... coz i want to be what i am... buat apa nak jadi hipokrit kan... so, kalo org tu x dpt terima dgn cara Nafisz.. im so sorry la... tapi, jangan plak buat aku sampai marah...
kalo org tu buat baik dgn kita... kita kena balas 10kali baik dgn dia... itu je prinsip Nafisz.. kejujuran & keikhlasan adalah tunggak dalam hidup Nafisz... tapi kadang2 kita jangan jadi terlalu jujur.. nanti kita juga susah...
yeee... Nafisz sedar yg Nafisz banyak kekurangan.. Nafisz bahagia & berterima kasih ada juga org still sygkan Nafisz lagi.. tapi........ ermmm..... ntahlah..... kalo org dah tak sayang kat kita, nak buat mcm mana kan???!!! kita tak bleh nak paksa dia utk menyayangi diri kita...
Cinta & kasih sayang datang dengan sendiri.. tak bleh nak paksa.. so, skrg Nafisz dapat menerima segala risiko yg bakal Nafisz alami... bcoz im not perfect 4 u... tapi Nafisz dah cuba sedaya upaya untuk menjadi yg terbaik...
Nafisz dah banyak belajar selama hidup 19tahun++ ni... mmg kita tak lari dr masalah.. dari nafisz sekolah tadika sampai la dah masuk Uni, masalah akan bersilih ganti... hurm.. so Nafisz terima semua ini dgn tabah... Nafisz redha dgn Tuhan... Nafisz banyak buat dosa & tak banyak beramal dgn Allah... kalau kita sembahyang & berdoa kepada Allah.. insyaAllah beban masalah kita akan ringan... percayalah.....


p/s : thanx abg Nazri coz menyedarkan Nafisz apa itu erti hidup dalam dunia realiti..

Somewhere I belong..

This question is always an unsolved question from time to time. I'm still struggling to find somewhere i belong to. What and where is the path that belong and suit me perfectly? Salute to those have guts to make up their mind sharply. A tough decision is always driven by a lot of factors. An open mind is needed to filter away the factors that will become the constraint for you to move futher. Sometimes the opportunity is not up to you to grab but it is there for you although you do work hard for it. May someday sometimes something might inspire and trigger the brave changes!! May the light will guide you(me) to the path and find the factor of 'somewhere I belong to'.

If you don't succeed, try and try again

All my life I have been taught that if you try hard enough in anything, you can overcome all adversity. I hope that this still hold true now in the working world. The world is your oyster. Hope that all my preparation does not just go to waste, and that it really does influence the decision making process of someone.

p/s : hopefully my dad will be ok.. I LOVE U Papa...

Friday, May 25, 2007

Being Love....

Being in love is like riding a slide. The biggest hurdle is to overcome the fear when you are perched atop the "S" curve. Just when you are about to heave that final push, doubts and uncertainties starts to fill the mind, an air of resistance building up in your thumping heart, because you know, once the slide begins, there is no turning back. You'll just have to accept whatever landing that fate has to offer.
I am now standing high up in the air, waiting for the right amount of wind, waiting for the right timing, waiting to take the plunge. Or did I just missed it?!

My Life - 250507



i dont know what i feel right now...
im so bored with my life...
hurm... sob sob sob ='(

Wednesday, May 23, 2007

My Life - 230507



hurm... Nafisz x tahu apa dah jadi dgn hidup Nafisz yg penuh dengan msalah dan dugaan.. hurm.. Ya Allah, kenapa sumer ini terjadi pada aku??!! hurm.. bosan sgt hidup Nafisz apabila "dia" tiada di sisi... tanpa khabar berita, "dia" mendiamkan diri serta membisu sebarang khabar berita... nak contact "dia" tapi credit x de...
Hurm... dlm hati ini sentiasa mengatakan "SABAR"
ini semua dugaan drp Tuhan.. Nafisz SAYANG "dia"
hurm..... kat umah pun on9 mcm org gila download lagu2 sedey je... hopefully korang suka lagu kat blog Nafisz ni... lirik dia sungguh mendalam maksudnyaaaaa...

Tuesday, May 22, 2007

Dambaan Cinta

Ungkapan kata selindung hasrat nan di hati
Andainya ditafsir terserlah makna yang tersembunyi
Renungan mata bukan pandangan biasa

Bertahun andai terjalin hingga waktu ini
Gurauan mesra menghiasi masa kita bersama
Semakin berputik perasaan ini

Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa

Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Kalimah cinta selongkar renungan dicipta
Mungkinkah dibiar terdampar
Kasih tak kesampaian
Naluri bisik bukannya dambaan cinta

Kini baru ku sedari
Selama ini kau ku sayangi
Andai bukan itu hakikatnya
Mengapa rindu yang ku rasa

Mungkin tiada ku fahami
Tidak dapat ku nafikan lagi
Beban rahsia kian membakar diri

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak mampu ku miliki

Ingin ku luahkan
Mungkin satu hari
Kan terbuka pintu hati
Dapat juga kau terima
Diriku akhirnya

Ikhlas ku nyatakan
Kau yang ku sayangi
Kau yang ku cintai
Walau tak mampu ku miliki

Ingin ku luahkan
Mungkin satu hariKan terbuka pintu hati
Dapat juga kau terima
Diriku akhirnya



Monday, May 21, 2007

Pastikan

Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran

Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya

Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling
Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

U`re My Best Bro Ever...

“A brother is a friend God gave you...
a friend is a brother your heart chose for you.”

Everythings seems corky, life for all u noe its harder that u thought...




Lately i've been feeling lost. Lost in this world where i can't realy understand things that going on to me lately. Everything that i do seems utterly useless. My closest frens thinks that i have somehow develop a new character despite all the shortcomings that i've gone through this past few months. Ooh god, i've been lying about how i realy feel to my love ones, frens and worst, my self. Running away may sounds easy but it is not an option. If i can just be in a different place & of course not seeing people that i see evryday here, it would make a lots of difference. I think i can actualy build up my new confidence in me. But of course, i cant always get what i want. Why do i have to be in this kind of state. Dear god, pls, pls make me go through this ordeal for another 9 godforsaken months. I noe its like forever, but if i can get my life back, it wold be wonderful.

Monday, May 14, 2007

130507 - life is full of suprises

U know nothing 4 sure when u know nothing 4 sure. Life 4 all u know ,doesnt always make us happy. Sometimes u feel u dont want 2 lead this hatefull life again. To many presure in my life & so many dreams that needs 2 be fullfill. Wish i could stand this torment but 4 how long? Only Allah knows what will happen in the future. But, everyday without fail, i wish that my life will not be the same like yesterday. I will try to be happy for forever & a day eventhough its impossible.





MAAFKAN



DAKU



SAYANG!!!

Sunday, May 13, 2007

My Life - 130507


hari ini

aku sebenarnye banyak belajar untuk menjadi manusia yang lebih baik

manusia yang membuka mata

dan mengenali lebih banyak insan hikmah

hidup sebenarnya penuh dengan suprises

u never know whats around the corner

u can never tell if u wanna be someone

or somebody

cause it always be beyond ur control

do what u do best (for now)

live life to the fullest

love urself as if u going to die 2moro

love ur family as if u'll never see them again

love ur frens and ask for no return


---------------------------------------------


Saturday, May 12, 2007

Apa itu Cinta ?!




" Minat bukan bermaksud cinta,
bangga bukan beerti cinta,
kagum juga bukan bermaksud cinta,
rindu? rindu juga bukan cinta,
dan suka juga tidak serasi dengan cinta,
malah sayang pun bukan cinta..
Apa sebenarnya cinta?
Setia.. Kerna setia terungkap segala rasa, minat, bangga, kagum, rindu, suka, sayang segala..
Cuma setia.. Setia itu adalah cinta. "

My Life - 110507



Nafisz dgn kwn2 kolej Nafisz merangkap bdk2 hostel Nafisz masa Nafisz ddk hostel tahun lepas pergi OU.. kitorg main bowling, lepak2, makan2....

( dr blkg Hafiz, Wan, Ady & Nafisz.. )



kitorg menjadi sengalszz di Pets Wonderland




ini bestfren Nafisz kat kolej.. nama dia Wan!! segala masalah & rahsia Nafisz sumer dia tahu!!




then.. waktu malam plak Nafisz lepak dgn abg Zaff kat Marche The Curve...



Thanx abg Zaff coz snap pix org kat atas ni....

Thursday, May 10, 2007

my life 100507



bila la rambut nafisz nak panjang cmm dulu... (mcm kat atas ni?)
dulu ada hairstylist yg suka comment ttg my hair.. tapi skrg??!! dah botak...!! haiyakkkk!!

Tuesday, May 08, 2007

Juz 4 you, Lyn & abg Zaff...

Lyn...



Ermm.... Nafisz tahu yg Lyn banyak probs... tak payah la nak malu2 k nak luahkan apa yg Lyn rasa atau alami... kalo ada probs, juz let me know k.. mcm Nafisz, kalo Nafisz ada probs.. Nafisz ada sms Lyn kan...
Semua yg terjadi ni ada hikmahnye... Tuhan nak uji tahap kesabaran kita.. so, tabahkan hati & selalu berdoa kpd Tuhan k..
nafisz sentiasa akan doakan kebahagiaan Lyn ok.. we`re frens 4eva...





abg Zaff,



juz wanna say that thanx 4 everything... Nafisz hargai kehadiran abg Zaff dlm hidup Nafisz..



p/s : teringat kitorg main futsal sama2 dulu



My Life 080507



hurm... 2day Nafisz gi Mid Valley dgn kwn2 college iaitu Wan & Hafiz..
kitorg pun tak tahu motif nak gi sana nak buat apa..
maybe gi makan je kot... ahaxxx... ( nak gi makan pun nak sampai Mid Valley )



Ni bestfren Nafisz.. nama dia Wan... dia ni budak EMO... suka warna hitam... tanpa dia, maybe hidup Nafisz bosan kat college.. x de sapa nak teman Nafisz ke mana2...

Saturday, May 05, 2007

im back...


hello everyone.. im back... sorry dah lama Nafisz tak online.. ( tak reply u guys punya msg/comment kat Myspace / Frenster / Blogger )
hurm.. isnin depan dah class.. haiyooOO... kejap je dah isnin..



Nafisz nak wish thanx kat semua kwn2 Nafisz yg wish & bagi present kat Nafisz sempena besday Nafisz.. i love u guys...

GET IT this book !!!! ahaxx