Friday, November 30, 2007

True Fitness Registration

Hari tu, aku pergi mendaftarkan diri kat True Fitness (Pavillion) dgn abg aku - Hanif!!!
ermm.. ntah la knp aku nak join gym tetiberkss... maybe ada org nak sponser aku kot.. ahahah!! (gelak setan)
so far.. kitorg dah menghabiskan fulus yg agak banyak..!!! sampai kering duit bulan Dec nie.. kui3.. kesian tak aku??!! ahahhaa...
so, apa lagi korang.. join la beramai2.. menghabiskan duit mak bapak korang yg melambak2 tu.. tgk mcm aku.. anak yg jahat.. asyik menyusahkan mak bapak je.. ekekkee..
lagipun, aku nak mengFITkan badan aku yg kering mcm lidi ni... ahhaha...
ada beberapa makhluk ciptaan Tuhan yg mencabar aku supaya badan aku FIT!!!
JANGAN MELELEH sudahhhhh.. ehehe







jadual True Fitness

Magazine baru utk lelaki "GLAM LELAKI"



nie magazine 1st edition utk lelaki yg diterbitkan kat Msia dlm BM aku rasa..
GLAM LELAKI
korang mmg patut beli bagi yg lelaki...
harga murah jerk.. RM10, korang mmg mampu beli..
kat dlm tu, mmg mengajar korang ttg fashion!!! aku dah 3-4kali baca 1buku.... mmg tak bosan!!

Ticket "Enchanted" from Xfresh FM

Last Friday , Dec 23rd aku dapat 4 ticket free dr Xfresh FM...
aku gi dgn Hanif & Amir.. pada mulanya si Khairul (kwn Hanif) nak join.. tapi tak jadi dtg plak..
then... aku, Hanif & AMir je tgk movie yg beshh gilerxx tuh!!!
so, aku cadangkan kat korang sumer... TENGOOOOOOOK citer Enchanted ni..
korang tgk mesti tergelak habis.. TAK RUGI kalo korang gi tgk.. pasni aku nak gi tgk lagi ataupun aku nak beli DVD ORI kat Speedy.. ahahakszzz



Sunday, November 25, 2007

Ingkar by Bunga Citra Lestari


di saat cinta tercipta
semestinya aku merasa
di kala hasrat mendalam
semestinya aku berbalas

dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam


semestinya aku mencinta
seharusnya aku menyayang
oh maafkan jika
semua ini yg kuberikan untukmu

dari hati kini kusadari
tak semestinya aku berkasih
jika hati tak dapat berbagi
baiknya rasa itu tersimpan dalam



Wednesday, November 21, 2007

My Life 211107



hey.. aku tak tahu la, nape la aku asyik bad mood sejak akhir2 ni.. hurm, byk masalah yg aku fikirkan... arghhh!!! kdg2 aku fikir, kenapa perlu aku berada di atas bumi ini?!
hurm.. semlm (20/11/07) aku gi SACC MALL utk berjumpa dgn designer yg akan menjahitkan baju aku utk fashion show comp yg akan aku masuk 7 Dec nanti kat Shah Alam Club.. hurm, ntah la.. aku semlm sehatian tak de mood.. aku jumpa designer tu pun, mcm bodoh je diri aku ni! aku tak tahu la... aku tak tahu, apa yg aku buat selama ini mmg apa yg aku nak kecapi dalam hidup aku..
ntah la... aku dah putus harapan!! aku dah buat kesilapan yg besar dlm hidup aku!! aku dah salah pilih cara hidup aku beberapa bulan yg lepas.. hurmm..... sorry guys, aku dah tak tahu nak tulis apa lagi.. chiowss



Tuesday, November 20, 2007

N80i aku ada problem.. >=(



ni hp N80i yg bengong.. aku dah tak tahu la nak buat camna lagi!! sepanjang aku guna hp ni, dah 2x aku gi hantar repair!!! tapi tetap rosak lagi!! maybe ini nak menunjukkan yg hp aku harus ditukar!!!
tapi camna nak tukar??!! Fulus pun tak de!!! haiyakkk.. =(
so, buat sementara waktu ni aku guna hp lama aku Sony Ericsson W550i & W800i.. hp ni aku guna masa aku sekolah menengah dulu tapi still berfungsi.. aku tak "trade in" pun hp ni coz aku sayang hp ni.. coz aku beli guna duit aku senirik dowh!!! ahahaa!!!
memandangkan aku guna 3nombor.. so, aku kena la guna hp2 aku diatas ni!!! so, korang kalo ada probs nak contact aku.. korang tahu la nape yek...

In Memory..



ahaha, ini name tag aku semasa aku bekerja di Topman.. aku quit pun coz tak tahan dgn sikap seseorang kat dalam tu!! dia very the psycho, kalo korang keje sana.. korang tahu laa.. boleh dikatakan semua org tak suka dia... aku just bertahan selama 4bulan kat Topman tu.. banyak benda yg aku belajar kat sana... yang paling berharga adalah CONFIDENT aku terhadap orang luar... ahaha... dulu aku ni pemalu orgnyaaa...
Siapa yang kenal aku dari kecik... tahu la!!! aku mmg very the pemalu!!! ntah la nape, maybe mungkin masa aku kecik.. parents aku tak dedahkan aku dgn dunia luar!! kalo aku kuar umah pun, dgn family!!! dulu bleh dikatakan "anak mak" la... manja gituuu... ahahaa!!!
Tapi selepas aku abes SPM, aku diberikan kebebasan yg mutlak!! ahhaa.. beshhhnyee!!! tapi kdg2 Mama aku risau gak.. walaupun aku tak ddk dgn dia skrg ni... everyday dia akan call/sms aku!! EVEN, kadang2 dia 3G/ Video Call dgn aku.. motifnya nak tahu aku kat mana, kat class atau lepak...
Serius aku ckp, dulu masa aku di peringkat sekolah.. aku mmg tak diberikan kebebasan.. kalo aku dah tak tahan sgt.. aku tipu dgn parents aku yg hari Sabtu tu aku ada kokorikulum (tapi sebenarnya tak de) aku dtg sekolah pakai baju uniform ni.. sampai2 toilet sekolah terus aku tukar baju yg aku bawak.. ahaha, JAHATNYA aku!! Pastu aku gi ronda2 dgn kwn aku...
Tapi Alhamdulillah la, lepas aku ada scooter masa aku form5, aku diberikan kebebasan... hurm.. so, korang sumer, dgn la cakap oarents korang.. diorg bukan nak kongkong korang.. cuma diorg risau akan keselamatan korang!!!
chiowwsss

Sunday, November 18, 2007

My Life 181107

Hari aku bangun tido 12pm++ bangun2 tido aku dgr Uncle aku tgh memasak dgn si Hanif tu... ahhaa, hari ni kitorg makan sambal sotong dgn cincalok melaka... (hanif yg buat) huhu...
masa aku gi dapur, si Hanif cakap aku bodoh.. geramnye aku!! tak de angin, x de ribut dia panggil aku "BODOH" dgn nada marah.. mcm mana aku x sentap!!! ni buat aku nak merajuk dgn dia ni..
pastu petang, aku on9 dgn si Hanif.. & tetiba aku dapat sms dr Sis Lienda, dia suruh aku jadi steward (layak ke aku??!) ahahah... ntah la, aku rasa aku still muda lagi utk jadi steward.. tunggulah aku dah besooor & badan aku dah tegap!! ehehe...
nuthing to say anymore, juz wanna share my new pix to u guys...




shoot by pQa at KLCC


ini pix kesengalan aku lps mandi


pix aku nak gi interview

Wednesday, November 14, 2007

Teman Sejati

Selama ini
Ku mencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

Tuesday, November 13, 2007

My Life 121107



Pagi ni aku hantar Hanif gi keje... coz hujan kat luar.. sampai kat bulatan area Tasek Permaisuri, aku nmpk pelangi... uhuh..1st time aku tgk dpn mata aku yg sebesar camtu!!! selama ni aku tgk dr jarak jauh!!! uhuhu... masa aku snappix tu, si Hanif kat.. buang masa je letak kat blog pix pelangi tu!!!




Hari ni aku kena amek Hanif dr tempat keje dia.. ahaha, mmg penat laaa drive.. pastu aku terlanggar devider kat tepi jalan.. arghhh.. habis calar keter!!! sedeynyeeeeeee.....
pastu lepas amek Hanif, aku tolak scooter aku dr condo aku ke bengkel.. gila bapak jauh kan.. sampai tercungap2 aku dibuatnyaa...
rupanya, scoot aku bukan rosak, ada mangkuk mana ntah curi battery scoot aku.. mcm mana aku tak hangin satu badan... geram aku!! bengong btoi la... so, korang.. pasni berjaga2 dgn kenderaan anda wlpn kat condo korang anda guard sekalipun.. PEACE =)

Lunch at Marche with Hanif..


muka kelaparan

Last Sunday aku gi The Curve dgn Hanif, kebetulan kitorg pakai baju yg sama.. Oopsszz! ahaha!! so, kitorg decide nak makan kat Marche.. coz aku pernah janji dgn dia yg aku nak belanja makan kat Marche tu suatu ketika dulu.. akhirnya, tercapai juga hasrat murni aku.. eheheh


kami boria, pakai baju yg sama..

Kitorg pun pilih la makanan.. kitorg makan stick breast ayam.. yummy, terliur aku teringat kat stick tu... ahahhaa.. sedap nak mampoOooszz!! u guys should try.. mengidam plak aku nak makan kat Marche lagi!!! ehehee... tak pe, aku nak ajak parents aku gi.. nak kikis duit diorg plak..



stick yg sedap gilerzz

Lepas kitorg makan, kitorg gi karaoke kat dlm The Curve.. mmg melalak tak hingat laa.. x caya, tanya sis Lienda.. dia adalah pendengar setia nyanyian kitorg.. ahaha..
lepas kitorg melalak, kitorg gi tgk movie kat Cineleisure.. tgk citer 30 Days of Night..
mmg bapak besh nak mamposssss la



pastu, kitorg lepak kat Borders sambil baca buku kat dlm tu .. x mampu kan nak beli buku2.. so, baca je laaaa kat dlm Borders tu.. ahaha!!




Open house Zery Zamry & Friends



Last Saturday aku dijemput hadir ke VASS FAMILY ope house kat area PJ.. hurm, punya la susah nak carik Balai Raya ni, dlm map tulis sblh Matriks UiA.. tapi aku tgk sblh Matriks tu ada hostel bdk2 UM.. rupanya Balai Raya yg diorg buat open house ni, kena masuk ke dalam lagi..
aku datang yg paling terawal coz masa aku dtg.. baru 2meja ada org ddk..
aku gi sana dgn Hanif, abg Man, Haris & Amir.. kitorg melantak tak ingat dunia, maklumlah tak makan dari pagi... ahahhaa.. ( sorry Zery ) ehehe, apahal pun thanks to Zery & friends coz menjemput aku hadir ke open house mereka...



Tapi kalo aku dtg malam, sure aku dpt jumpa Hatta Dolmat & designers yg lain coz Zery ni kawan2 dia mmg banyak yg ternama.. maklumlah org popular kan.. ni aku nak bagitau korang.. Zery ni antara peserta yg masuk Project Runway Msia yg tunjuk kat 8TV tu.. aku kenal dia pun dr kwn aku.. ehehe, apapun Zery we`re bestfren rite.. Keep in touch alwiz & good luck 4 ur career..


Friday, November 09, 2007

my life - 091107

semlm (Khamis) aku gi open hs umah aunty aku kat Damansara.. ahaha, x bleh blah aunty aku tu.. setiap kali gi umah dia, mesti aku jadi bahan... hurm.. pastu aku gi open hs+besday party umah kwn aku (Eyoi) kat area Setiawangsa.. aku gi sana dgn Hanif.. lepak kat umah tu sampai la 12am.. tapi yg beshnye.. aku jmpa kwn2 lama aku kat umah tu.. makanan dia pun sedap esp. mee goreng dgn satay...


candid pix b4 going to open hs


muka x bleh blah..


aku on9 kat atas katil je.. sambil makan Tiger.. ekeke


hari ni plak hari Jumaat.. Deepavali pun dah abes.. aku pun x de kwn2 hindu.. yg ada pun kwn2 sekolah.. ntah ke mana diorg skrg ni.. bosannye hari ni.. aku hari ni online atas katil bercadarkan warna merah... tak de buat apa pun hari just download lagu & check email.. erm.. nak kuar tapi tak de teman.. tak pe, mlm nanti mesti ada aktiviti dgn Hanif..
esok hari Sabtu, aku ada 2open house iaitu umah Zery Zamry (PJ) dgn Boy (Shah Alam).. aku pun tak tau nak gi ke tak.. tgk pada mood aku hari esok.. tapi open hs tahun ni mmg meriah.. mmg banayk umah dah aku kunjungi utk melantak makanan kat umah diorg sambil buat muka tak malu.. ahahhaa...
tapi yg sedeynye, umah aku tak buat open hs.. ahahahah :) InsyaAllah Raya Haji nanti aku buat open hs... korang jangan plak x dtg eyh.. ehehe... so, bulan Syawal nak berakhir dah... so, aku nak " Minta Maaf Zahir & Batin " kepada semua kenalan aku jika ada silap harap diampun...



sis Lienda

aku nak wish kat Sis Lienda (akak angkat) supaya cepat sembuh dr segala sakit coz dah seminggu dia sakit.. hari ni dia dimasukkan ke Hospital Besar Ipoh coz semlm doctor inject wrong antibiotic... so, mari kita sama2 mendoakan Sis Lienda sihat wal-afiat seperti dulu kala yg perangainyaaaa havoc+gila+ceria !!!

Wednesday, November 07, 2007

My Latest Pix... 071107





Tuesday, November 06, 2007

Ketulusan Hati by Anuar Zain

Cinta ku tak berdusta
Tak Mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cinta ku hanya indah
Hanya bahagia
Untuk selamanya

Apa yang ku rasakan ini
Persembahan untuk diri mu
Kau dengarkan
Kasih ku

Mencintai mu
Tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
Hanya tulusnya hati

Mencintai mu
Tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku
Hanya untuk diri mu selalu

Cinta ku tak berdusta
Tak mengenal ingkat
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia
Untuk selamanya

Apa yang ku rasakan ini
Persembahan untuk diri mu
Kau dengarkan kasih ku

Mencintai mu
Tak mengenal waktu
tak mengenal puitis
Hanya tulusnya hati

Mencintai mu
Tak mengenal ragu
Keyakinan hati ku
hanya untuk diri mu selalu

Little Heart <3



little heart

dalam satu nafas.....

perjalanan ygng panjang...

mengajar aku berfikir and mengajar aku menilai

membuka mata and menajamkan telinga...

bentukkan satu pemikiran baru

and budaya nafas fikir...

aku kini melihat hidup dengan lebih luas dan tambah makna

melihat kebaikan ....merasakan kebaikan....and cuba melakukan...

memang benar....kesahihan ilmu dalam hidup manusia...

betapa ia mengubah jiwa dan akhlak....

Ya Allah...

cantiknya ciptaanMu....

Indahnya hati....

Luas lah ilmu....

aku teruja dengan kebaikan insan...

membuat aku jatuh cinta pada kebaikan....

perjalanann yang jauh ini....

sebenarnya mendekatkan aku

pada hati-hati yang jauh....


My Emo Fren - Ewan -

this is my bestfren in college.. but he into EMO sytle.. its so different between us but we`re a good fren...