Monday, June 30, 2008

Penat day !!

hari ni aku sangat penat.. dari pagi keluar sampai la ke malam... aku keluar dr umah 9am.. then gi Kmpg Baru jmpa Abg Zack & Azmir.. coz kitorg ada shoot dgn Project Icon kat KL..
agak2 habis dlm 2pm la.. then lepak jap kat umah Azmir kat Kmpg Baru, pastu gerak gi jmpa AC kat KRU Records coz Azmir nak mintak pendapat ttg showbizz ni kat AC..
pastu kitorg pun gi la Ampang Point.. gi karaoke kat sana, makan Secret Recipe.. (thanks abg Zack sebab belanja)
then, malam plak aku gi Ampang Point lagi sekali dgn Hanif.. coz dia nak beli brg utk office dia kat Popular... huhuhu... seharian aku keluar...
apapun mmg best keluar dgn si Azmir dgn abg Zack.. esok plak kitorg nak gi Production kat Damansara plak... tiap2 hari keluar dgn diorg mmg terhibur hati yang duka & lara ni.. ahahah

Saturday, June 28, 2008

WiFi-ing at Big Apple Tesco Cheras

hari ni aku ikut Hanif pergi ke outlet Big Apple.. coz dia ada keje skit... maklumlah dapat keje baru kat Big Apple & position dia mmg best.. b4 this dia keje Prudential, dia tak tahan keje situ.. then dia dapat better offer kat Big Apple... so, tiap2 hari la aku dapat makan donut ..
aku on9 sambil minum chocolate ice yg berharga rm6.. sambil2 aku on9 tetiba sedara aku Shyda Lagulala buzz aku kat YM.. dia cakap yg my Aunty (adik kpd my dad) bernama Rohana atau nama panggillannya Achu nak tgk blog & Myspace aku..
hohoho, aku punya la excited ahaha, Makcik aku nak tgk blog aku dowh.. ahahah!!!
then si Shyda citer pasal study dia kat Poly Sabak Bernam... erm.. Shyda, i wish u berjaya dlm study u eyhh.. kimslm kat semua kaum kerabat kita k.... nantikan kemunculan Nafisz di rumah anda masa raya nanti...

p/s : Achu jgn lupa bagi duit raya lebih tahu ni... anak sedara mu dah besar!!!

Maafkan Aku...


Menitis air mata
Mengenang wajah mu
Begitu tulusnya dengan cinta mu
Aku menyesali segala yang terjadi
Takkan aku mengulanginya...

Oh Tuhan... tolonglah... diriku...
Berikan kesempatan
Agar dosaku terhadapnya
Di ampuni segala...

Seribu musim telah ku tangisi
Mustahil akan engkau kembali
Tapi ku berdoa agar kita
Temu di syurha...

Kisah cinta kita kisah tuk pencinta
Kan ku semadikan sejarah tak sudah
Ku yakini ia ujian unruk ku
Erti setia...

Dan maaf oh sayang maafkan aku
Ku sedar ku telah mengabaikanmu
Aku lemah aku payah tuk melupa...

Maafkan... Maafkan...
Kusedar...
Dan takkan ku lupa

Kisah cinta kita kisah tuk pecinta
Kan ku semadikan sejarah tak suadh
Ku yakini ia ujian untuk ku
Erti setia...

Ku berdoa agar kita
Temu di syurga...

Thursday, June 26, 2008

happiness is a journey not a destination...


yeaah...
exactly...
happiness is not a destination...
but a journey....
we dont find happiness at the end....
we never find it...
the journey it is...
how do we appreciate things around us..
and make us the happiest person in the universe perhaps...
Islam was right..."orang bersyukur"....
thats what i wanna to be....
2008..i'm 20 ...and thats quite fast...
cant wait to know what future holds for me..
but the road seems to be unfammiliar day by day...
but i guess things changes everyday...

Wednesday, June 25, 2008

photo by Syahrin



Shoot with Ena at Melawati


i really really love this pic.. thanks to Ena for this pic!

picture single album for Sein Ahmad



Artis baru dari Singapura ni pernah masuk pertandingan realiti "Anugerah" yang juaranya Aliif Aziz kat siaran TV di Singapura... ada lagu baru dia yang berjudul "Semakin"..
pix pompuan dlm cover album dia tu.. GF dia.. huhu, shoot pix ni kat dpn Pavillion KL!
hopefully u guys will support artis ni iaitu Sein Ahmad...
korang bleh tgk si Sein Ahmad perform kat web ni ;
http://youtube.com/watch?v=-iCq6hY0fSk

Tuesday, June 24, 2008

click the pix to exlarge

Monday, June 23, 2008

photoshoot with Azmir Arif





Nafisz shoot utk sorang artis baru ni.. nama dia Azmir Arif yang lagunya "Misteri Cinta Sakti" tgh hot kat radio skrg ni... wahh, bertuah rasanya jadi photographer utk artis baru ni.. dah la lagu sedap giler.. Adnan Abu Hasan yg cipta lagu dia, dont play2 ok.. aahaha
tapi mmg best shoot dgn Azmir.. kat dlm hutan plak tu.. mmg mencabar + nyamuk melambak!
kalau korang nak dengar lagu Azmir Arif ni, korang boleh layari web dia kat ;

www.myspace.com/azmirarif


teruskan menyokong lagu2 100% dari Malaysia..

dan korang boleh tgk Azmir Arif perform kat web ni ;
http://youtube.com/watch?v=pW3D3kQlmuc

photoshoot with Hefni..


Hefni ni artis baru kat Malaysia.. dia suruh Nafisz shoot utk cover single album dia...


skrg ni Nafisz ada buat job baru.. sbg part time photographer.. so, kalau korang nak suruh Nafisz shoot pics korang.. just let me know k.. caj dari rm150 - rm350
nak shoot utk apa2 pun boleh utk fashion, potraits, event or wedding..
email to ; nafiszdaniel@gmail.com

new hair cut...


aku rimas dgn rambut panjnag aku ala2 punk tak jadi tu... so, aku mengambil keputusan gunting rambut aku jadi pendek mcm ala2 sekolah dulu.. ahahah... muka baik sgt kan... ahaha, x bleh bla..

Friday, June 20, 2008

Old Skewl...


semlm malam aku online.. pastu terjumpa plak gambar masa form 2 kat dlm satu website ni.. ahahhaa... dah lama tak tgk gambar ni!! rindu seyhh...
masa time ni aku sekolah kat ST MICHAEL INSTITUTION (boy skewl) pix ni masa aku form 2A1.. aku ingat masa time amek gambar ni, Mr Khiew (Class Teacher) yang snap.. sebab dia mmg photographer pun.. rindu kat kwn2 aku, kalo bleh aku nak masuk balik zaman form2 ni.. mcm2 benda jahat kitorg buat kat sekolah tu.. ahahahha...

p/s ; cuba teka dimana kah NAFISZ??!!

ST MICHAEL INSTITUTION

Wednesday, June 18, 2008

My new laptop skin...


ahhaha, aku baru beli skin utk laptop aku... ahhaa, colour oren-merah lagi tu...
ahaha, cantik kan??!! ahah, murah je rm19.90 je.. kat mana?? biarlah rahsia..
ehehe... hari2 aku sepanjang cuti sem ni cuma tgk TV, makan, tido, ONLINE... tu je keje aku..
nak keluar tak de fulus, minyak kan naik... so kena berjimat cermat amalan mulia, ahaksz...
si Ickriz dgn Chapek ajak aku lepak dgn diorg hari ni kat Kota Damansara.. haiyOo malas la..
dah la hujan & jauh plak tu!! better aku tido kat umah masa hujan2 ni.. ehehhe, next time la kuar dgn korang eyh?!?!

Tuesday, June 17, 2008

Life...

Life is not easy...
not for u and not for me..
every single stories unique...
some comes with passions...
and some fail in between the line...
some do well...
some hates their life....
some just love it as it is....
its a beautiful thing to know...
Allah has created such a creation...love
love that cure all the pain...
but love....
does not come by themselve...
u have to earn it....
and can never give up...
i love to love...
i learn to love....
i love my life to love and spread the love to my loves one...

Saturday, June 14, 2008

life is full of suprises

u know nothing 4 sure when u know nothing 4 sure.life 4 all u know,doesnt always make us happy.sometimes u feel u dont want 2 lead this hatefull life again.to many presure in my life and so many dreams that needs 2 be fullfill.wish i could stand this torment but 4 how long?only god knows what will happen in the future.but,everyday without fail,i wish that my life will not be the same like yesterday.i will try to be happy for forever and a day eventhough its impossible.

Friday, June 13, 2008

casting for KFC TVC


hari ni aku gi casting KFC coz aku di shortlisted dr agency aku, so aku dihantar kena gi casting kat area PJ.. tapi aku tak berapa confident la dapat coz talents yg dtg lagi meletOOp dfr aku.. kalo ada rezeki, adalah kannn... korang doakan aku dpt eyh job tu, amin...
masa aku gi, lalu la dpn Matriks UIA.. teringat la kat sorang hamba Allah - Dinie, ehehe... dgr citer, esok dia balik KL coz masuk sem baru!! aku nak wish kat dia jgn sedey2+pening2 kepala k..

Thursday, June 12, 2008

why life has to be this difficultt

not everyone in this world leads a charming life. as 4 me,i just hope that my life wont be this difficult. but unfortunetly,u will not always get what u wish for. indeed sometimes i just feel i want to throw away all my problems n let my life be normal again. no problems, no loser people around me n the most important thing, a family that truly understands.
but i guess u cant hope that much if u urself did not even want to contribute anything in order to remedy ur life back. its kind of silly to be happy outside but inside u feel like dying.i dun know what i really want in this life.
eventhough i have a dreams that needs to be fullfill, but half of my dreams is to satisfy my parents wishes. so u see,its not 100% my dreams.so when can i get the opportunity to do things that i like. when will the time comes? 2 years from now, 5 years maybe or even 10 years.i just hope that it wont be that long.

Wednesday, June 11, 2008

Jogging kat TTDI



hari ni aku gi hantar si Hanif, dia ada interview kat Vads TTDI.. so, sementara menunggu Hanif abes interview.. aku pun gi jogging kat TTDI!! ahaha, best giler & rasa cergas plak rasanya hari ni!!!

Tuesday, June 10, 2008

picnic kat Ulu Yam, Selangor.



hari ni aku dgn si Hanif, Harris & Riel gi berpicnic kat Ulu Yam.. mmg best la gi sana.. 1st time aku gi sana... air dah le sejukkk nak mampoooss!!! ahahah, tapi best gilerxx laa...

Monday, June 09, 2008

aku dan Hanif..

hari ni aku dgn bro Hanif gi umah kwn kitorg Harris kat area Cheras...
ahahha, mmg best laaa hari ni.. dgn perangai si housemate abg Harris tu Lan dgn Jimie..
ahhahaa, x bleh blaaa.. ahaha..
kitorg gi pasar malam kat area Batu 9 Cheras.. waahh, sedapnye makan nasi kerabu, burger goreng, kuehtiow goreng... banyak kan aku melantak??!! ahaha, tapi x gemuk2.. x faham laa...
apapun today hari plg best lepak dgn kwn2... mmg lawak giler diorg punya lawak & happening!!

Saturday, June 07, 2008

My Life..


Well , those easy days has gone... wouldn’t have aware nor appreciated it when it still around...but when u feel like it’s going....u started u like them...craving for more of them....I'm not sure if I’m strong enough for this...this is the life I’ve choose...not sure if i could handle it...so many path...nothing seems to be clear for me ....being alone is not easy...sometimes, u dun even know what u want in life... what’s good , what’s bad.... u choose life.... sometimes the life u choose doesn’t choose u.... u dun make it... my frens told me I’m too worry ‘bout what’s coming....maybe i was just being curios .... and uncertainty kills me...when I’m standing...i feel like falling... i can’t watch my life crashing me down.... i know my heart telling me something... it whispered to me....it wasn’t to strong makes me can’t hear it....it’s not easy to be alone....wonder if I’m the only one........

Friday, June 06, 2008

Cinta atau Sahabat Sejati ??


Cinta itu.. banyak pengerian..

tapi bagi diri ku, cinta itu adalah.. " Sahabat Sejati "

Orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalimu dengan sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu, biarlah setiap yang kita lakukan adalah jujur kerna kejujuran itu terlalu penting dalam sebuah kehidupan..

Tanpa kejujuran hidup sentiasa menjadi mainan orang..

Oleh itu, jangan tertarik pada seseorang kerna paras rupanya, kerna kesempurnaan paras rupa dapat menyesatkan..

Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerna kekayaan dapat memusnahkan..


Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerna hanya sebuah senyuman yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah ibarat kata orang..

" Setiap bunga mawar pasti ada durinya... "

Dari kesusahan itu akan diperolehi kesenangan dan kebahagian,

seperti durian berduri kerna ada isinya, kulit manggis pahit sebab manis di dalamnya..

dan bunga ros berduri kerna harum baunya...

Dan jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu,

tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi,

jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu, tetapi...

apabila ada yang datang... jangan biarkan ia berlalu pergi dan jika esok kalau ia masih bertandang, jangan harap ia akan datang kembali...

Percayalah...

Thursday, June 05, 2008

minyak naik lagi & lagi ??!!!

aiyOOoOoo, minyak naik lagi... S**L betul !! tak faham la dgn kerajaan skrg ni... lepas satu2 barang nak naik harga, tapi gaji pekerja tetap maintain mcm tu jee...
ermm, dah la nak isi minyak mlm tadi punya la berderet panjang keter.. ish ish ish.. 1jam gak menunggu turn nak isi minyak.. aiyOoo.. mati la camni...

Wednesday, June 04, 2008

kesepian

diri ini hanya ingin disayangi..
disayangi oleh seseorang yang ikhlas untuk menyayangi..
tanpa rasa malu,
tanpa berselindung,
tak kira waktu,
tak kira susah pahit mana pun masih setia untuk menyayangi diri ini,
sedangkan diri ini amat setia tak pernah menduai,
tak pernah menyesali..
adakah diri ini akan dapat semua itu?!?
diri ini masih terasa kesunyian...
terasa kesepian..
terasa diri ini keseorangan..
adakah seseorang itu sanggup menemani hati yang dalam kesunyian ini?!?

Tuesday, June 03, 2008

> 17453 <



haha, selama aku main Myspace ni since form 4 sampai la skrg.. dah 5tahun main Myspace ni..
ahaha, aku dah kumpul 17453 org kawan.. ahaha. tak sangka punya la banyak camni!!! apapun thanks to u guys add Nafisz k ~
click the pix to exlarge

Monday, June 02, 2008

Hujan

hari ni Hanif ada interview, so.. naik satu keter dgn dia gi college.. sampai je area TTDI, hujan... tapi nasib la tak jem hari ni!