Saturday, August 30, 2008

Hangout dgn 2 org yg sakit mental =D





today aku hangout dgn si Faliq & Diana (GF Faliq) actually first time si Faliq bawa aku jmpa dgn GF nya yg mental.. mmg asyik ketawa tak henti2.. teman diorg shopping, then kitorg makan Baskin Robbins, at last makan Big Apple.. ahaha, abes comot semua org.. ahahaa.. tak bleh blahh..
anyway to ;
Diana, nice to meet u & im glad to be ur friend.. (nanti keluar lagi gelak sampai putus usus perut okies!?!? ahaksz)
Faliq, pandai ko cari bini yg pandai buat lawak.. i hope u guys happy senantiasa sampai ke cucu cicit.. ahaksz.... ErrrkkKKKkKKKK, mati.. ahahaha

HAPPY MERDEKA DAY to all my frens...

Friday, August 29, 2008

Semuanya tentang rindu...

RINDU
Dikau datang lagi..
Menyapa segenap sanubari
Dikala sepi mencengkam diri

RINDU
Apakah yang dikau cari..
Mengapa sering menghimpit hati

RINDU
Tidakku tahu keperluanmu..
Bijak mencuri lakaran perasaanku

RINDU
Kesungguhan darimu..
Dalam meniti layar hatiku
Membuaiku bagai ombak lalu

RINDU
Ku ingin tahu..
Adakah benar dikau pelengkap indah kenanganku
Atau
Dikau hanyalah bayangan luka gurisan kalbu

RINDU
Kepastian tetap aku nanti..
Biarpun menanti di hujung hari

yeahhh, menang as a weekly winner..


Yeahhh, last week aku menang kat X-Letop as a weekly winner... so, Xfresh hantar CD Kami Vol.11 kat aku, ahaksz.. bestnye.. anyway thanks to Xfresh, Kami tak hot, tapi kami COoooOOL ~

Thursday, August 28, 2008

Jalan-jalan cari pasal...

semlm aku gi OU, lepak2 main games kat atas cinema.. main car racing + drum.. ahhaa, mmg best main drum tu, kena ikut bit lagu tu.. lain kali dtg OU, nak main lagi.. ahaksz..
pastu aku rasa nak tgk movie, tapi xtau nak tgk Mummy, Wall E atau Zohan.. tapi menampakkan promosi Zohan ni merata2 kat KL ni, so aku gi la beli ticket citer Zohan.. mmg best giler tahap gaban, asyik gelak je tgk citer ni..
yang tak tahan tu masa si Phantom tanya Mariah Carey "Did u got Myspace & could u add me as ur friend" tak bleh blaaaah kan... ahahahha.. gila.. pastu si Zohan ni gila XXX, sgt giler... so, citer ni 18SGX (seram+ganas+xxx+hamsap) ahaksz.. u should watch this superb movie.. ahaha

IT'S TIME TO CHANGE NEW JEANS + SHOES

Tuesday, August 26, 2008

hangout with Oriza - New friend from Jakarta


today aku hangout dengan kawan baru aku iaitu Oriza G Rama (office mate Hanif)
aku dah janji sama dgn dia nak bawa jalan2 kat Bukit Bintang.. coz today is hari liburnya (cuti)
kitorg lepak2 je kat Pavillion, Sg Wang, Lot 10 and then lepak minum2 kat Starbucks sambil tengok cewek2 lalu lalang.. ahahahaha..
we planned, next week wanna going to KLCC.. hari ni aku jadi photographer sama Oriza.. ahaha, pandai gak dia posing.. next time pula nak gi Jakarta, adalah kawan nak jadi tour guide plak.. ahahhaa.. nway, thanx to Oriza bcoz blanja saya minum di Starbucks... =)

online like crazy..


As usual my daily routine goes on, online, online & online..
imagine i was online this long yesterday for 23hours 47minutes...

Monday, August 25, 2008

ATTN to all Myspace users

hari ni Nafisz dapat satu msg kat Myspace.. adalah la sorang hamba Allah ni dia tak puas hati dgn Nafisz coz Nafisz tak pernah reply msg2 dia sebelum2 ni... ni Nafisz nak bgtau skit, kenapa Nafisz tak reply semua msg2... untuk pengetahuan korang, Nafisz akan reply msg2 yang penting je... maksudnya, msg atau comment yang selain drp yg aku senaraikan ni ;

a. dah makan?
b. dah lama online?
c. online kat mana?
d. study kat mana?
e. nama apa?
f. umur berapa?
g. duduk kat mana?
h. ada GF?
i. tgh buat apa?
j. study kat mana?
k. saya suka tengok awak / awak ni hensem / cute.
l. thanks for the approve
m. tolonglah comment pics saya

Nafisz malas nak balas comment2 seperti kat atas ni.. bukan apa, semua ttg diri Nafisz dah tertulis kat main profile Myspace ; www.myspace.com/nafisz
korang tak baca ke?!?!? ermm.. Nafisz marah sgt kalau org tak baca profile Nafisz, pastu nak marah2 Nafisz kenapa tak reply comment diorg, ada sebab kenapa Nafisz tak reply.
Semua soalan2 korang dah ada jawapannya dalam page Nafisz... remember to.... READ EVERYTHING ABOUT ME BEFORE U MESSAGE or COMMENT ME - ada baca tak tagline tu?!?!

Nafisz dah tulis segalanya ttg diri Nafisz dlm page tu, termasuklah Nafisz stay kat mana, nama penuh, sekolah lama Nafisz, even number ic Nafisz pun aku tulis la... haiyOoo.. PLS OPEN UR BIG EYES, ok?!?!?!

Final reminder, pls msg yang penting je.. kalau nak setakat nak kenal2 mcm tu.. selepas anda add Nafisz, anda semua telah menjadi kawan myspace Nafisz.. dont worry, insyaAllah lepas ni Nafisz akan balas comment/msg korang k...
Lastly, Nafisz nak mintak maaf kalau ada silap salah Nafisz, terkasar bahasa...hopefully korang faham situasi Nafisz.. banyak lagi masalah Nafisz serta kerja yang perlu Nafisz selesaikan.. pening otak Nafisz ni menjalani hari2 Nafisz... erm.. masalah bertimbun!!! =(
I NEED MY QUALITY TIME TO SETTLE OUT MY PROBS DOWHHH!!!

p/s : to all myspace users yang ada message or comment Nafisz.. thanks a lot coz memahami my situation, u know who u are.. take care, chiowss

Sunday, August 24, 2008

Xfresh X-Gig at Zouk

my tag

kak Faraa

bro Shaz






semlm aku gi Xgig at Zouk.. mmg gempak habis, btw thanks to kak Faraa coz bagi Nafisz tmpt seat XIP, ahaksz.. kat Shaz plak, thanks buat i gelak2.. nanti ur turn plak kena dgn i.. mmg best la gig ni, yang best ada group The Times & Butterfingers.. anyway, ni antara pix yg aku nak share.. hopefully Xfresh bleh buat gig besar2an end of this year...
Xfresh kami tak hot, kami COOooOOoL.. !!!!!!!

Tuesday, August 19, 2008

Monday, August 18, 2008

kebosanan...

when i say i love you, i dont say it out of habit or to make conversation. i say it to remind you that you're the best thing that ever happened to me...


aku bosan setiap hari.. doctor bagi cuti 3minggu.. tak tahu nak buat apa... kalau aku keluar, aku takut tekak aku sakit coz panas.. ermm.. duduk je la umah... makan, tido, online je keje aku..

Friday, August 15, 2008

X-Letop Xfresh.FM


mari mengundi gambar2 Nafisz di website XFRESH.COM

Congratsszz to Hilyani..


congratsszz to Hilyani (adik kpd Hanif) coz dah graduate kat Kolej Teknologi Islam Antarabangsa Melaka.. but skrg dia sambung degree kat HUKM.. aku doakan kak Hilyani sukses selalu & happy2 selalu...

Monday, August 11, 2008

Saturday, August 09, 2008

hangout with frens

Nafisz, Falliq & Emy

Thursday, August 07, 2008

aku demam dowh ~



hari ni aku dgn Falliq, Emy, Arif ada shooting kat Istana Budaya utk drama komedi "Janji MeletOop" sempena Hari Raya nanti.. insyaAllah akan ditayangkan di RTM pada Raya ke-2..
agak best la hari ni coz ramai kwn2 aku ada & then aku dah mula rapat dgn pelakon2 lain esp. abg Jaafar Onn.. ahaksz...
smlm shooting kat Menara KL.. sorry la semlm aku tak de masa nak tulis blog ttg shooting semlm.. sebab busy skit malam semlm nak gi OU dgn Hanif, ada probs dgn outlet sana.. aku gi sana dgn Oriza & sorang mamat ni apa ntah nama..
masa aku nak balik shooting hari ni, hujan punya lebat non stop.. so, terpaksa la aku redah hujan tu.. sementara itu, aku dgn Emy hantar Falliq kat area Bndr Tasek Selatan coz dia nak balik ke Shah Alam.. so, kitorg tunjuk jalan yg lurus.. eyh silap, jalan yg benar.. (jgn marah Falliq)
esok plak ada shooting kat Putrajaya.. naik scooter je kitorg gi sana.. merempit beramai2.. ahahaha... demi ingin menyara hidup, kami sanggup ke sana dgn scooter.. ahaksz..
btw, masa tadi aku nak balik tadi, aku redah hujan kan.. aku demam dowh masa balik.. aiyOo.. bulan ni, bulan sakit aku...

Tuesday, August 05, 2008

kebosanan...

hari ni aku kebosanan duduk rumah.. makan ubat yg doctor bagi semlm, rasa ngantuk sgt... pix ni aku snap semlm masa otw balik umah dr The Curve (lepas balik dr Pusrawi teman Hanif gi outlet kat The Curve) huhuh, sgt cantik langit waktu petang semlm...

Monday, August 04, 2008

admit to PUSRAWI on Monday 11/08/08

tadi aku ada appoinment dgn Dr Amir Izwan Bin Datuk Mohamed Dahan kat PUSRAWI pkl 2.30pm.. aku gi dgn Hanif.. parents aku tak dapat dtg coz ada banyak keje, mak aku plak ada meeting.. so, mak aku suruh Hanif temankan aku...
so, sampai2 Dr Amir chek tekak aku, telinga, lubang hidung... pastu dia ckp aku kena operation on next Monday iaitu 11 August.. aku operation pkl 12tgh hari mcm tu.. takut, tak sabar, excited semua ada...
korang doakan semuanya berjalan dgn lancar k...

Big Apple bersama sis Lienda..



hari ni aku, Hanif dgn sis Lienda lepak2 kat The Curve & Desa Park City Dsara... just hangout sebab Hanif kena gi outlet seperti biasa... huuh, agak best kuar dgn sis Lienda today sebab 1st time dia makan donut Big Apple... ahaksz.. sekali makan 3bijik dowhhh!!! ahaksz..
pastu kitorg gi makan Tomyam kat area Mutiara Dsara... aku dgn sis Lienda kongsi minum air asam boi.. oastu makan tomyam ayam.. nyum nyum nyum sedapnye... apapun thanks to sis Lienda coz blanja Nafisz & Hanif... "CANNOT GOOOO" <-- ayat sis Lienda

Saturday, August 02, 2008

Aku takut kehilanganmu ..



setelah ku mengenal mu lebih dekat
lebih dekat dan lebih dekat
Hati ini bagai ditusuk-tusuk
dengan sejuknya hutan cemara
begitu indah... begitu nikmat...

ku tak mampu mengungkapkan dengan kata-kata
apa yang kurasa saat ini
perasaan ini...
begitu indah, nikmat...

aku semakin takut kehilanganmu
aku tak ingin itu terjadi
jangan... jangan...
jangan sampai itu terjadi

ku mohon jangan engkau tinggalkan daku
walau sedetikpun

asal engkau tahu
engkau telah merebut hati ku
dan engkau harus
pertanggung jawabkan itu

karena aku
takut akan kehilanganmu
karena sulit bagiku
tuk menggantikanmu dihatiku

aku takut kehilangan mu...

Tragedy on Friday


semlm aku dgn Hanif pergi Bkt Tinggi coz gi teman di gi Outlet Big Apple kat sana... 1st time aku menjejak kaki kat sana.. ahaha, agak besar la Jusco kat Bkt Tinggi tu.. tapi One Utama tak bleh kalah.. then, waktu lunch kitorg makan kat Secret Recipe coz ada promotion setiap hidangan just kena bayar RM10 iaitu air & makanan aku choose - Grilled Black Paper Chicken + Ice Lemon Tea.. nyum nyum mmg sedap!!!
semalam malam ada tragedi yg berlaku kat kedai makan Kmpg Baru.. semlm aku rasa demam sgt, then aku rasa mcm nak makan sup, so Hanif cadangkan makan kat Kmpg Baru.. aku makan la bihun bakso.. masa aku nak makan tu, tetiba aku tercekik biji fishball bakso tu.. (fishball bakso tu besar dia mcm besar kuih bom yg bulat tu) aku punya tak bleh nak nafas, habis satu kedai tu takut tgk aku.. ada sorang abg ni tolong aku, dia tekan2 perut aku.. tapi still sama gak, tak bleh nak bernafas... then aku batuk2 keluar darah yg agak banyak.. aku tak bleh nak cakap & darah still mengalir.. aku rasa mcm fishball tu tersangkut kat tekak aku.. aku sampai nangis2 tak bleh nak bernafas...
Hanif dgn panik bawa aku ke Pusrawi (Pusat Rawatan Islam) dengan rushingnye.. dah la jem, pastu Hanif lagi panik.. sampai2 je kat Pusrawi tu, aku kena masuk bilik kecemasan.. ohohoh, 1st time dowh masuk wad hospital, sblm ni aku tak pernah sakit mcm ni...
pastu nurse suruh aku relax sementara Doctor nak datang check aku... nurse buat pemeriksaan tekanan darah, demam semua.. pastu dia tekan2 bahagian tekak aku then, bagi air barulah aku dah ok skit.. doctor kata "tongsil" aku dah bengkak giler & berdarah sebab tu kalau makan tak bleh nak masuk tekak...
so aku ada appoinment dgn doctor pakar hari isnin ni kat Pusrawi... besar kemungkinan aku kena operation kot dlm bulan ni...
aku suruh mak aku call aku, then dia nangis2 bila dia dapat tahu mcm ni... dalam family aku rasa, aku sorang yg banyak penyakit & menyusahkan parents aku.. hopefully semuanya berjalan dgn lancar & to Papa, Mama, adik & Nenek - jangan risau Nafisz akan ok...


What is TONGSIL ?? u guys can check out this web ;
http://www.ehealthmd.com/library/tonsillitis/TON_whatis.html