Saturday, August 02, 2008

Tragedy on Friday


semlm aku dgn Hanif pergi Bkt Tinggi coz gi teman di gi Outlet Big Apple kat sana... 1st time aku menjejak kaki kat sana.. ahaha, agak besar la Jusco kat Bkt Tinggi tu.. tapi One Utama tak bleh kalah.. then, waktu lunch kitorg makan kat Secret Recipe coz ada promotion setiap hidangan just kena bayar RM10 iaitu air & makanan aku choose - Grilled Black Paper Chicken + Ice Lemon Tea.. nyum nyum mmg sedap!!!
semalam malam ada tragedi yg berlaku kat kedai makan Kmpg Baru.. semlm aku rasa demam sgt, then aku rasa mcm nak makan sup, so Hanif cadangkan makan kat Kmpg Baru.. aku makan la bihun bakso.. masa aku nak makan tu, tetiba aku tercekik biji fishball bakso tu.. (fishball bakso tu besar dia mcm besar kuih bom yg bulat tu) aku punya tak bleh nak nafas, habis satu kedai tu takut tgk aku.. ada sorang abg ni tolong aku, dia tekan2 perut aku.. tapi still sama gak, tak bleh nak bernafas... then aku batuk2 keluar darah yg agak banyak.. aku tak bleh nak cakap & darah still mengalir.. aku rasa mcm fishball tu tersangkut kat tekak aku.. aku sampai nangis2 tak bleh nak bernafas...
Hanif dgn panik bawa aku ke Pusrawi (Pusat Rawatan Islam) dengan rushingnye.. dah la jem, pastu Hanif lagi panik.. sampai2 je kat Pusrawi tu, aku kena masuk bilik kecemasan.. ohohoh, 1st time dowh masuk wad hospital, sblm ni aku tak pernah sakit mcm ni...
pastu nurse suruh aku relax sementara Doctor nak datang check aku... nurse buat pemeriksaan tekanan darah, demam semua.. pastu dia tekan2 bahagian tekak aku then, bagi air barulah aku dah ok skit.. doctor kata "tongsil" aku dah bengkak giler & berdarah sebab tu kalau makan tak bleh nak masuk tekak...
so aku ada appoinment dgn doctor pakar hari isnin ni kat Pusrawi... besar kemungkinan aku kena operation kot dlm bulan ni...
aku suruh mak aku call aku, then dia nangis2 bila dia dapat tahu mcm ni... dalam family aku rasa, aku sorang yg banyak penyakit & menyusahkan parents aku.. hopefully semuanya berjalan dgn lancar & to Papa, Mama, adik & Nenek - jangan risau Nafisz akan ok...


What is TONGSIL ?? u guys can check out this web ;
http://www.ehealthmd.com/library/tonsillitis/TON_whatis.html


5 comments:

MimiE Aiza said...

jaga kesihatan yep nafisz..
mimie doa nafisz cpt cehat

Anonymous said...

ishishish.
sebijik kne palatine tonsil.
betol betol gile.

kiKa said...

oik nafisz.. u take care k?

Nurul Farahin said...

felt sorry to hear tht..
neway,sembuh cepat k?? =)

AmeerZachery said...

lepas nie boleh makan bubur ajer lar.. plus, the best medicine for it is ice cream. Trust me.. I had the operation before...